Ичегинин иштөөсүн кайсы азыктар жакшыртат? Дарыгердин кеңеши

Жазылуу
Дарыгердин айтымында, биринчи кезекте суюктукту мүмкүн болушунча көбүрөөк ичүү керек. Адам сууну өзүн-өзү кыйнап ичпеши керек, суусунун кандырса эле жетиштүү.

БИШКЕК, 3-июн. — Sputnik. Россиялык диетолог жана эндокринолог Альбина Комиссарова ичегинин иштөөсүн жакшыртуу үчүн эң оңой ыкмаларды атады. Бул тууралуу РИА Новости жазды.

Дарыгердин айтымында, биринчи кезекте суюктукту мүмкүн болушунча көбүрөөк ичүү керек. Адам сууну өзүн-өзү кыйнап ичпеши керек, суусунун кандырса болот.

Баса белгилей кетчү жагдай, суусундук деп таттуу ширелерди колдонуу болбойт. Эң жакшысы кадимки эле таза суу.

"Мындан сырткары, күнүнө 50 грамм сулу боткосу, жети-сегиз даана кургатылган өрүк, жаңгактан бир ууч, буурчак жана бир аз жашылча-жемиш жесе жетиштүү", — деди дарыгер.

Ошондой эле пробиотиктер ичегинин микрофлорасын жакшыртып, витамин бөлүп чыгарууга, иммунитет бекемдөөгө да көмөктөшөт.

Пробиотиктер биокефирде, айрым биойогурттардын курамында бар. Ошондой эле туздалган бадыраңда, ачытылган капустада, сырдын гауда, моцарелла, чеддер деп аталган түрлөрүндө да көп экени айтылды.

Жаңылыктар түрмөгү
0