https://sputnik.kg/20210502/tamaktan-ich-choyulbashy-uchun-ehrezheler-1052338008.html
Тамактан ич чоюлуп калбашы үчүн бир нече эрежени сактоо керек
Тамактан ич чоюлуп калбашы үчүн бир нече эрежени сактоо керек
Sputnik Кыргызстан
Адис адатта тамакты бат жеген адамдардын ичи чоюлуп каларын айтып, тамакты көп жолу чайнап жеш керектигин билдирген. 02.05.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-05-02T08:33+0600
2021-05-02T08:33+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
дүйнөдө
эндокринолог
тамак
https://sputnik.kg/img/104544/57/1045445752_0:0:1920:1080_1920x0_80_0_0_07f34fc5bb26bed45599f36a73fe5add.jpg
БИШКЕК, 2-май. — Sputnik. Тамак ичкенден ич чоюлуп кетпеши үчүн бир нече эрежени сактоо керек. Бул тууралуу эндокринолог Зухра Павлова социалдык баракчасы аркылуу айтып берди.Ал азыркы заманда ичтин чоюлушу менен жабыркагандар көп экенин белгиледи.Ошол себептен медик тамакты көп жолу чайнап жеш керектигин айткан."Негизи оозго салынган азыкты 33 жолу чайнаш керек. Эми, албетте, андан аз же көп чайнаса болот, башкысы тамак боткого айлангандай болуп калышы керек. Баса, сууну да жай ичүү керек. Суу ашказанда көпкө турбайт, бирок дароо жутуп жибергенде күч келет", — деди Павлова.Эндокринолог мындай ыкмалар арыктоого да жакшы жардам берерин айткан.
https://sputnik.kg/20210427/40tan-ashkan-ayal-organizm-azyk-1052273575.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/104544/57/1045445752_149:0:1856:1280_1920x0_80_0_0_d7cf6635b5865ceb10a0c2c6103469db.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, эндокринолог, тамак
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, эндокринолог, тамак
Тамактан ич чоюлуп калбашы үчүн бир нече эрежени сактоо керек
08:33 02.05.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Адис адатта тамакты бат жеген адамдардын ичи чоюлуп каларын айтып, тамакты көп жолу чайнап жеш керектигин билдирген.
БИШКЕК, 2-май. — Sputnik. Тамак ичкенден ич чоюлуп кетпеши үчүн бир нече эрежени сактоо керек. Бул тууралуу эндокринолог Зухра Павлова социалдык баракчасы аркылуу айтып берди.
Ал азыркы заманда ичтин чоюлушу менен жабыркагандар көп экенин белгиледи.
"Азыр стресс көп, тамак көп. Маанайды көтөрүү үчүн көп тамак жеп алгандар бар. Адатта тамакты бат жеген адамдардын ичи чоюлат", — деди адис.
Ошол себептен медик тамакты көп жолу чайнап жеш керектигин айткан.
"Негизи оозго салынган азыкты 33 жолу чайнаш керек. Эми, албетте, андан аз же көп чайнаса болот, башкысы тамак боткого айлангандай болуп калышы керек. Баса, сууну да жай ичүү керек. Суу ашказанда көпкө турбайт, бирок дароо жутуп жибергенде күч келет", — деди Павлова.
Эндокринолог мындай ыкмалар арыктоого да жакшы жардам берерин айткан.