Официант разливает вино в бокал. Архивное фото

Окумуштуулар кээде ууртап-татып туруу керек деген пикирди жокко чыгарышты

1226
Илимпоздор япониядагы 33 ооруканада рак илдетине каршы дарыланып жаткан бейтаптарга жана дени сак ыктыярчыларга изилдөө жүргүзүп, канча убакта бир ууртап-татып коё турганын сурашкан.

БИШКЕК, 11-дек. — Sputnik. Адамдын ден соолугу үчүн пайдалуу болгон алкоголдун өлчөмү жок. Керек болсо аз гана көлөмдөгү спирт ичимдиги рак илдети менен ооруп калуу коркунучун пайда кылат. Мындай жыйынтык япон-америка окумуштууларынын биргелешкен изилдөөсүндө айтыларын MedicalXpress басылмасы жазды.

Алкоголдук ичимдик ичип аткан кыз. Архивдик сүрөт
© Sputnik / Константин Михальчевский
Илимпоздор япониядагы 33 ооруканада рак илдетине каршы дарыланып жаткан бейтаптарга жана дени сак ыктыярчыларга изилдөө жүргүзүп, канча убакта бир ууртап-татып коё турганын сурашкан.

Аракты оозуна албагандарда рак дартынын оор формасына чалдыгуу ыктымалдуулугу өтө төмөн болгон. Ал эми ууртап-татып жүргөндөрдө дарттын оор түрү менен ооруп калуу коркунучу 5 пайызга жогорулаган.

1226
Белгилер:
ден соолук, медицина, алкоголь
Тема боюнча
Баш жазууга миңдин бири болгон азыктар аталды. Изилдөө
Окумуштуулар ичимдик кимди биринчи жок кыларын айтышты